23 Haziran 2015 Salı

Kösem Sultan Dizisi konusu, oyuncu kadrosu,resimleri

Kösem Sultan Dizisi konusu, oyuncu kadrosu,resimleri


Kösem Sultan Dizisi konusu, oyuncu kadrosu,resimleri

2014-2015 sezonu için yeni bir dizi daha geliyor:Kösem Sultan Muhteşem Yüzyıl’ın finalinde yayınlanan tanıtım fragmanı ile gündeme gelen dizi oyuncuları yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. öcelikle Kösem Sultan dizisinde ki Kösem Sultan rolünü kimin oynayacağı ile ilgili sorulara cevap bugün kesin olarak geldi: Beren SAAT
1,5 yıl sonra yayınlanması planlanan dizinin ilk görüntüleri, seyircinin aklına Meryem Uzerli , Hürrem Sultan’ın ardından ekranlara Kösem Sultan rolüyle mi dönecek?” sorusunu getirdi. Ancak başrol için kulislerde adı geçen isim Meryem Uzerli değil, en son “İntikam” dizisiyle seyirci karşısına çıkan Beren SAAT. Dizinin tanıtımında yer alan kızın kumral olması dedikoduları güçlendirirken, Star TV yönetiminin de Kösem Sultan rolünde Saat’i istediği söyleniyor.
Eylül 2015 döneminde ekranlara gelmesi beklenen dev yapımın oyuncu kadrosu da oldukça güçlü.

Peki Kimdir bu Kösem Sultan

Kösem Sultan 1590 yılında doğar. Asıl adı Anastasia olup 15 yaşında 1.Ahmed’e haseki olduğunda Mahpeyker adını alır. Cildinin güzelliği nedeniyle Kösem ismi verilir. Değişen sadece adı değil tüm kaderi olur. Kösem Sultan‘ın 4 oğlu 2 kızı olur. Oğulları IV. Murad ve I. İbrahim tahta geçer. Dindarlığı, şairliği, adını verdiği eşsiz güzellikteki Sultanahmet Camii ile tarihe adını yazdıran I. Ahmed, Celali isyanlarını bastırır, Adaletname (En yaşlı hanedan üyesinin tahta çıkması kuralını getirir, şehzadelerin boğdurulmasının önüne geçmeyi amaçlar) isimli fermanı yayınlar. 1. Ahmed 28 yaşında vefat edince her şey altüst olur Kösem Sultan için.
Kösem Sultan‘ın 11 yaşında tahta çıkan oğlu IV. Murad’ın adına devleti yönetmeye başlayınca Valide Sultan olur. Yetişkin olduğunda IV. Murad’ın bu durumdan rahatsız olduğu bilinse de o da babası gibi 28 yaşında ölür. Ardından tahta diğer oğlu İbrahim çıkar. Dengesiz davranışları nedeniyle I. İbrahim’in adının önüne deli sıfatı eklenir. Hanedanın tek erkek varisi olmasına rağmen şehzade vermesi konusunda bir çabası olmaması üzerine Kösem Sultan devreye girer. Her yerden getirttiği hocaları ama özellikle Cinci Hoca’yı, adına han yaptıracak ve ölümünden sonra askere dağıtılan paraları ‘Cinci hoca akçesi’ adını alacak kadar ihya eder. Emekler boşa çıkmaz, dünyaya IV. Mehmed gelir. Çıkan isyanda öldürülen babasının yerine tahta geçtiğinde sadece 6 yaşındadır ancak tahtın yönetiminde artık sadece Kösem Sultan değil, padişahın annesi Turhan Sultan da vardır. Büyük Valide Sultan olan Mahpeyker Kösem ile Valide Sultan olan Turhan Sultan arasındaki rekabet, Kösem Sultan‘ın dairesinde öldürülmesi ile son bulur. Bu olay ve Köprülü ailesinden sadrazamların yönetime gelmeye başlamasının etkisiyle valide sultanların güçleri sona erer.
Kösem Sultan dizisi oyuncuları

Hülya AVŞAR(Safiye Sultan): En son yıllar önce Kadın İsterse dizisinde rol almıştır. Türk sinemasının en güzel kadınlarındandır.

Hülya Avşar Safiye Sultan Kösem Sultan Dizisi Oyuncu Kadrosu

Erkan Koçak KÖSTENDİL: Son olarak Ulan İstanbul dizisinde Karlos karakterine can vermiştir

Erkan Koçak KÖSTENDİLKösemSultan Dizisi Oyuncu Kadrosu

Beren SAAT(Kösem SULTAN): Son olarak İntikam dizisinde rol almış, ünlü olması ise Aşkı Memnu dizisinde gerçekleştirmiştir.

Beren SAAT(Kösem SULTAN) dizisi oyuncu kadrosu

Yıldız Çağrı ATİKSOY: Son olarak Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde rol almıştır.

Yıldız Çağrı ATİKSOY kösem sultan diisi

 Fikret KUŞKAN: Hanım Çiftliği dizisinden tanıdığımız sayısız dizi ve filmde rol almış deneyimli oyuncudur.

fikret Kuşkan Kösem Sultan dizisi oyuncu kadrosu

Mete HOROZOĞLU: 1975 Ankara doğumlu olan deneyimli oyuncu 40 yaşındadır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Son olarak Ayrılsak da Bereberiz dizisinde başrol oynamış ancak bu dizi tutmamıştır.

 Mete HOROZOĞLU  Kösem Sultan dizisi oyuncu kadrosu

Esra DERMANCIOĞLU: Serçe Sarayı dizisinin Süla karakteridir.

Esra DERMANCIOĞLU Kösem Sultan Dizisi Oyuncu Kadrosu

Ali Can YÜCESOY: Serçe Sarayı dizisinin Rıza Öğretmeniydi

Ali Can YÜCESOY Kösem Sultan Dizisi Oyuncu Kadrosu

Aslıhan GÜRBÜZ: Yahşi Cazibe dizisinin başrol oyuncusudur son olarak Zeytin Tepesi dizilerinden hatırlıyoruz

Aslıhan GÜRBÜZ Kösem Sultan Dizisi Oyuncu Kadrosu

Kösem Sultan dizisi ilk fragmanı

Video Player
00:00
01:31

Etiketlerkösem sultan dizisi fragmanları / kösem sultan dizisi kesin ne zaman başlayacak / kösem sultan dizisi kesinleşen oyuncular / kösem sultan dizisi konusu / kösem sultan dizisi resimleri fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taban Puanları